Ознаки вагітності

Написала:  
Представленно в рубриці: Я вагітна

Pregnancy-Nausea-Vomiting-1У більшості жінок незабаром після настання вагітності з’являються її характерні ознаки, в першу чергу припиняються менструації.

На самому початку вагітності у деяких жінок часом бувають нудота, посилене слиновиділення, блювота. Ці неприємні явища зазвичай незабаром проходять.

Нерідко у вагітних змінюються апетит і смак. Деякі жінки в перші місяці вагітності уникають м’ясних і жирних страв, тому що вони викликають у них почуття огиди. Іноді в цей час виникає потреба в кислій або солоній їжі. Деякі вагітні погано переносять запах бензину, тютюнового диму, зовнішній вигляд їжі, до чого раніше вони ставилися абсолютно байдуже.

Такі ознаки пов’язані зі змінами функцій ендокринних залоз, нервової системи та обміну речовин, наступаючими при вагітності.

У перші місяці вагітності змінюються молочні залози – вони збільшуються в обсязі, як би набухають і робляться, як кажуть самі жінки, «важкими».

Іноді виникає відчуття поколювання в області сосків, при натисканні на молочні залози з них виділяються капельки білуватої рідини (молозива), схожої на молоко.

Всі ці ознаки зазвичай вказують на настання вагітності, але деякі з них іноді бувають і у невагітних жінок.

Так, наприклад, відсутність менструації навіть протягом тривалого часу можлива після перенесених інфекційних захворювань, при різкій перевтомі, недокрів’ї, ендокринних розладах. Припинення менструації, інколи на тривалий термін, може бути пов’язане з важкими психічними переживаннями.

Помітивши перші ознаки вагітності, жінка повинна відразу звернутися в жіночу консультацію, щоб у разі її підтвердження отримати від лікаря необхідні поради.

Для підтвердження вагітності проводиться внутрішнє дослідження, при якому виявляються такі ймовірні ознаки вагітності, як збільшення розмірів тіла матки, зміна її форми, щільності та ін.

Сережки “Чотирилистник” 30.00 ГРН
Доставка безкоштовна!
Сережка “Ланцюжки” 32.00 ГРН
Доставка безкоштовна!
Сережки “Ланцюжки з кришталем” 36.00 ГРН
Доставка безкоштовна!
Сережки “Серце океану” 33.00 ГРН
Доставка безкоштовна!

Коментарі

120 Коментарів on "Ознаки вагітності"

  1. Володя on Сб, 13th Лют 2010 00:34 

    Скажіть будь-ласка останній раз з дівчиною був секс за день до місячних ( без презерватива ) місячні були але тільки один день а переважно в неї 3 дня! Минув тиждень почалися болі в районі матки, і сеча з кров’ю! Чи можна це вважати першими ознаками вагітності??
    І чи тест їх визначить!!!

  2. admin on Сб, 13th Лют 2010 10:56 

    Вагітність можлива але малоймовірна. Сеча з кров’ю свідчить про запальний процес в сечовому міхурі, потрібно якнайшвидше звернутися до гінеколога, який призначить відповідне лікування. Чутливі тести здатні визначити вагітність через 7 днів ймовірного зачаття. Проте по описаним симптомам у Вашої дівчини можливий цистіт, який може давати і спазматичні болі в області сечового міхура, який досить близько розташований біля матки, і кров в сечі, тому не зволікайте з візитом до лікаря.

  3. Христя on Пт, 25th Чер 2010 22:12 

    я незаймана, але іноді займаюсь онанізмом.Чи можливо завагітніти займаючись онанізмом?

  4. admin on Сб, 26th Чер 2010 21:11 

    Жінка може завагітніти коли сперма чоловіка потрапить у піхву. Вагітність може наступити навіть коли дівчина є незайманаю, а сперма партнера випадково потрапила на зовнішні статеві губи.

    Якщо ви мастурбуєте наодинці – вагітність не можлива. Якщо ви займаєтесь петінгом – вагітність можлива коли сперма партнера потрапить в облась статевих губ.

  5. Роман on Пн, 5th Лип 2010 02:18 

    Добрий день. Займався анальним сексом з дівчиною(незайманою).при чом некінчав,но слизь виділялась з члена.чи можна завагітніти дівчині від цієї слизі?наразі дякую.

  6. admin on Пн, 12th Лип 2010 11:43 

    Вірогітність вагітності дуже низька. Вагітність у більшості подібних випадків неможлива.

  7. Рокса on Вт, 27th Лип 2010 18:35 

    Добрий день!Скажіть будь-ласка,якщо набухають груди і дуже болять соски,може свідчити про вагітність,статевий акт був на 4 день після місячних.

  8. Лікар-консультант on Вт, 27th Лип 2010 20:52 

    Чутливісь грудей – одна з ознак вагітності, проте стверджувати що ви вагітні неможна. Якщо після статевого акту пройшло 10 і більше днів скористайтеся чутливим тестом на вагітність, який дає результат через 7 днів після можливого запліднення, проте даний тест не дасть 100% результату.

  9. Ляна on Пн, 2nd Сер 2010 22:50 

    Добрий вечір!Скажіть будь-ласочка,якщо болять дуже груди і навколо соска потемніло,а ще болить живіт з правого і лівого боків,і вздуття живота,чи може свідчити про вагітність,і ще забула:тест показав негативний.ДЯКУЮ НАПЕРЕД!

  10. Лікар-консультант on Вт, 3rd Сер 2010 10:11 

    Описані вами симптоми можуть свідчити про вагітність. Щоб у цьому переконатися через декілька днів повторіть тест – якщо є затримка 3 і більше днів, або здайте кров на вміст гормону ХГЧ.

  11. Катя on Пт, 6th Сер 2010 01:21 

    скажіть будь ласка якщо я займалась сексом з своїм хлопцем без презерватива одного разу,через тиждень знову,теж без презерватива,а на наступний день у мене почались місячні..,але зараз я хвилююсь чи не завагітніла я..оскільки два дні вже (тиждень після місячних) відчуваю біль живота?допоможіть будь ласка)

  12. Лікар-консультант on Пт, 6th Сер 2010 10:10 

    Біль може бути викликаний не лише вагітністю, тому спочатку зробіть тест на вагітність і незалежно від результату зверніться до лікаря, оскільки біль може бути причиною запалення чи гормональних порушень.

  13. Лікар-консультант on Сб, 28th Сер 2010 17:37 

    Якщо у вас є питання ви можете задати його у розділі Консультація лікаря

    Надалі відповіді у коментарях надаватися не будуть!

  14. Вітя on Чт, 6th Січ 2011 01:44 

    Скажіть будь ласка … якшо я спав з дівчиною і ми займалися сексом з презирвативом.. але кінчив їй в середину а потім витягував і викедав презирватив … які шанси що вона могла завагітніти ?? з того часу вже пройшов тиждень .. а її почали нудити чи може це бути вагітність??

  15. Галя on Пт, 7th Січ 2011 21:58 

    поболює живіт як перед місячними вже 4 день,і вже 27 день відколи були місячні,ніби більше ніяких ознау нема,чи можу бути вагітною,бо дуже переживаю,статевий акт був останній раз 2 січня без презерватива

  16. Лікар-консультант on Нд, 9th Січ 2011 15:59 

    Навряд чи вона вагітна. Якщо презерватив не втратив цілісність під час статевого акту – вагітність малоймовірна. Перші ознакт вагітності такі як нудота, збільшення чутливості грудей, легкий біль внизу живота з’являються через 2 – 4 тижні після запліднення.

  17. Лікар-консультант on Нд, 9th Січ 2011 16:14 

    Все залежить від того яка тривалість вашого циклу. Якщо у вас буде затримка 3 та більше днів зробіть тест на вагітність.

  18. Оля on Вт, 11th Січ 2011 22:08 

    Доброго дня! Скажіть будьласка чи можлива вагітність після заняття незахищеним сексом за день до менструації, і якщо на наступний день вона все ж почалась. А за тиждень почались легкі болі внизу живота. І чи можливе запліднення за декілька днів після статевого акту?

  19. Лікар-консультант on Чт, 13th Січ 2011 15:33 

    Вагітність можлива але малоймовірна. Сперматозоїди можуть зберігати свою активність до 7 днів, тому завагітніти можливо, якщо відбулася овуляція в цей період.

  20. Ксюха on Пт, 14th Січ 2011 16:53 

    доброго дня)скажіть будьласка чи є можливість завагітніти 1 разу?ми робили це перше із захистом а потім без..але він не кінчав у середину…я дуже преживаю.допоможіть)!!!і у всякому випадку протизаплідні засоби допоможуть?

  21. Анонім on Пт, 14th Січ 2011 17:31 

    скажіть будьласка щоб завагітніти необхдно щоб повністю вся сперма увійшла в середину чи може бути навіть невелика її кількість???

  22. Лікар-консультант on Пт, 14th Січ 2011 21:20 

    В 1 мл сперми – від 60 до 120 млн сперматозоїдів, звичайний чоловік у момент оргазму еякулює в середньому 3, 5 мг сперми. Хоча, щоб з’явилася дитина, достатньо і одного з мільйонів….

  23. Лікар-консультант on Пт, 14th Січ 2011 21:28 

    Можливість завагітніти є завжди, навіть презерватив не дає 100% гарантії.

    Після статевого акту необхідно щоб партнер прийняв ретельно душ, лише після цього можна знову повторити статевий акт.

    Проконсультуйтесь з гінекологом про можливість прийому оральних контрацептивів – вони дають найбільший відсоток захисту, проте не захищають від хвороб, які передаються статевим шляхом.

    Якщо партнер в вас не кінчив – вагітність теж можлива проте малоймовірна. Надалі користуйтесь протизаплідними засобами, щоб зберегти свої нерви.

  24. Анонім on Пт, 14th Січ 2011 22:45 

    дуже дякую за пораду..та в мене ше одне пиання є)скажіть можна прийняти якісь протизаплідні таблетки зразу ж на 2 день після статевого акту щоб запобігти вагітності навіть якшо і не завагітніла, а так на всякий випадок чи це ніяк не допоможе??

  25. Лікар-консультант on Сб, 15th Січ 2011 13:51 

    У вашій ситуації навряд чи ви вагітні. І перш ніж вживати екстрену контрацепцію (ЕК), пам’ятайте що до такого методу варто звертатися лише в особливих випадках, не варто зловживати екстренною контрацепцією, оскільки вона негативно впливає на гормональний фон організму.

    Сьогодні на фармацевтичному ринку України представлені препарати Постинор і Ескапел , які застосовуються при необхідності проведення ЕК. Постинор містить 0,75 мг левоноргестрелу, а при застосуванні препарату протягом 72 годин після статевого акту небажану вагітність можна попередити у 85% випадків. Слід враховувати, що ефективність Постінора безпосередньо залежить від часу застосування – чим більший інтервал між незахищеним статевим актом і прийомом лікарського засобу, тим нижча його ефективність: у перші 24 год препарат ефективний у 95% випадків; від 24 до 48 год – у 85%; від 48 до 72 год – у 58%. Для досягнення бажаного ефекту першу пігулку слід прийняти якомога раніше після статевого акту, а другу – через 12 год після першої, оскільки часовий фактор має велике значення.

    Не соромтеся відвідати гінеколога і проконсультуватися про можливість прийому оральних контрацептивів, адже це набагато простіше ніж в майбутньому стояти перед вибором аборту чи народження небажаної дитини.

  26. Анонім on Сб, 15th Січ 2011 14:16 

    я переживаю..адже недосягла ше того віку щоб мати відповідальність за дитиною..і тому вагаюся чи варто прийняти як ви зказали цей самий Постинор!у мене у правому боці живота на другий день після статевого акту відчувається невелика біль..не підкажете що це може бути?

  27. Лікар-консультант on Сб, 15th Січ 2011 16:40 

    Порахуйте коли у вас мала бути овуляція, якщо статевий акт відбувся в період коли мала б бути овуляція – запліднення могло відбутися, проте якщо партнер у вас не кінчив, вагітність можлива проте малоймовірна.

    Якщо овуляція вже відбулася чи ще не відбулася – навряд чи ви вагітні, тому краще не приймайте ліків. До настання менструації краще уникнути статевого акту.

    Біль в животі міг свідчити про овуляцію, проте у багатьох жінок після статевого акту спостерігається легкий біль внизу живота – це індивідуальні особливості жіночого організму.

  28. Анонім on Сб, 15th Січ 2011 17:22 

    довжина циклу у мене складає 28 днів, то овуляція таким чином мала б відбутися на 14-й день,статевий акт відбувся на 3 день після неї, то це означає шо вагітність малоймовірна?

  29. Лікар-консультант on Сб, 15th Січ 2011 18:37 

    так, вагітність малоймовірна. Яйцеклітина готова до запліднення в середньому 24 години з моменту овуляції.

  30. Анонім on Сб, 15th Січ 2011 19:13 

    спасибі..ви мене заспокоїли)надіюся шо все буде гаразд)а нормально якшо турбує легка біль в області статевих губ і є невеликі прозорі виділення?чи це нормально після першого разу?

  31. Лікар-консультант on Сб, 15th Січ 2011 21:53 

    Так це нормально, також протягом певного часу ви будете відчувати дискомфорт чи легкий біль під час статевого акту, згодом він пройде.

  32. Юля on Пн, 17th Січ 2011 20:56 

    скажіть будь ласка,яка імовірність(у відсотках)завагітніти,якщо я незаймана,але сперма потрапила на малі статеві губи?

  33. анонімка on Ср, 19th Січ 2011 22:19 

    я займалась з хлопцем сексом за три дні після місячних без пререрватива..чи можливо завагітніти?

  34. Ангел on Чт, 20th Січ 2011 05:11 

    Dоброго дня!я з хлопцем займалась сексом уже як 7 днів прошло і без призерватива і два тижня залишалось тоді до менструації,ось через сім днів купила тест,і він дав негативний результат,що я не вагітна,йому можна вірити?

  35. Лікар-консультант on Чт, 20th Січ 2011 14:45 

    не на 100%. найточніший результат покаже тест після 3-ох і більше днів затримки.

  36. Лікар-консультант on Чт, 20th Січ 2011 14:46 

    можлива

  37. Лікар-консультант on Чт, 20th Січ 2011 14:49 

    Якщо я скажу що – 2%, вам стане легше?. Це лише означає що зі 100 дівчат 2 таки завагітніли в такий спосіб. А де гарантія що ви не потрапили в цих 2 %?. Цієї гарантії не може дати ніхто.

  38. Дівчинка on Пт, 21st Січ 2011 16:23 

    Доброго дня)у мене відбувся незахищений статевий акт і партнер кінчив мені в середину…я ж зразу прийняла Постинор…яка можливість у цьому випадку завагітніти??

  39. анонімка on Пт, 21st Січ 2011 21:54 

    чи можна позбутися дитини,якимись іншим способом..але не абортом??????

  40. Лікар-консультант on Пт, 21st Січ 2011 21:57 

    Можна, народіть дитину та напишіть офіційну відмову від неї, тоді її зможуть всиновити і вона здобуде люблячу сім’ю. Кожна дитина заслуговує на люблячих маму і тата ,якщо ви цього не можете їй дати, принаймні дайте шанс на життя….

  41. Лікар-консультант on Пт, 21st Січ 2011 21:59 

    Можливість завагітніти є завжди. Не зловживайте постінором і подібними засобами екстреної контрацепції, вони негативно впливають на гормональний фон.

  42. анонімка on Пт, 21st Січ 2011 22:01 

    вік не позволяє народжувати…(

  43. Лікар-консультант on Пт, 21st Січ 2011 22:17 

    Шановна анонімка, відкиньте всі упередження і народіть цю дитину собі на радість….. До мене звертається багато жінок які народжували здорових дітей і в 40 і 45, була навіть жінка яка свою першу дитину народила в 45 а через 5 років ще одну!!!!, зараз в неї чудові хлопчики і хоч у неї було багато сумнівів, зараз вона ні на хвилину не жалкує що ризикнула і народила.

  44. Дівчинка on Сб, 22nd Січ 2011 13:05 

    я знаю що постінор негативно впливає і дає побічні ефекти..але просто не було вибору(мене цікавить чи він справді зможе запобігти вагітності чи ні?

  45. катя on Сб, 22nd Січ 2011 17:34 

    …у мене був перший раз..ми займались з презервативом, потім без, але він не кінчив, а потім знов з презервативом…..через пару днів почалась менструація….зараз, болить спина та копчик….я переживаю дуже…уже робила тест – одна полоска!!..що це може бути!підскажіть будь ласка!

  46. Лікар-консультант on Сб, 22nd Січ 2011 22:49 

    Постінор – препарат екстреної контрацепції, якщо перша таблетка була випита менш ніж 24 години після статевого акту – вагітність малоймовірна. Проте траплялись випадки що жінка все ж таки вагітніла навіть після прийому постінору – такі випадки не часті проте трапляються в медичній практиці.

  47. Лікар-консультант on Сб, 22nd Січ 2011 22:52 

    Якщо ви підозрюєте вагітність – навряд чи ви вагітні. Біль в спині може свідчити про захворювання нирок, проте все залежить від локалізації болю. Зверніться до лікаря на огляд, він зможе встановити причину болю після огляду та необхідних аналізів.

  48. Alik on Пн, 24th Січ 2011 19:33 

    Я займався сексом з своєю дівчино за три дня до місячних, і можливо що сперма потрапила до вагіни! Чи можливо завагітніти???

  49. Alik on Пн, 24th Січ 2011 19:43 

    Але місячні були!!!

  50. Лікар-консультант on Пн, 24th Січ 2011 22:10 

    Завагітніти можливо.

  51. сергій@mail.ru on Сб, 29th Січ 2011 01:18 

    Я займався сексом з дівчиною, з презирвативом потом без. Це був перший раз і її, і мій. Частина сперми потрапила в середину, чи можлива вагітність?

  52. Зоя on Вт, 1st Лют 2011 11:31 

    Чи можна завагітніти на наступний день після місячних?

  53. Лікар-консультант on Вт, 1st Лют 2011 21:54 

    Можна

  54. Лікар-консультант on Вт, 1st Лют 2011 21:55 

    Вагітність можлива

  55. Ваня on Пт, 4th Лют 2011 00:47 

    У моєї жінки моють бути на днях місячні, але вже два три дні як болить в низу живота, також болять груди, але груди у неї болять завжди перед місячними, сексом ми займаємось часто без презерватива але я в неї не “кінчаю” чи може це бути вагітність? Дякую!

  56. Зоя on Пт, 4th Лют 2011 11:00 

    Скажіть буть ласка а на якому тижні можна зробити УЗД щоб знати хлопчик чи дівчинка,і чи це не шкідливо для плоду? Дякую.

  57. Лікар-консультант on Сб, 5th Лют 2011 11:07 

    При перерваному статевому акті вагтність можлива. Хоча такі випадки не дуже часті, проте все ж трапляються. Біль живота та чутливість грудей не завжди свідчить про вагітність, вам слід дочекатися початку менструації або ж хоча б 3-ох днів затримки – тоді хай ваша дружина зробить тест на вагітність.

  58. Лікар-консультант on Сб, 5th Лют 2011 11:12 

    Все залежить від положення дитини. Жінка за період вагітності проходить 3-4 УЗД. При УЗД на терміні 10-12 тижнів можна побачити стать дитини, проте деколи це досить складно, біль інформативним може стати УЗД на 20-24 тижні вагітності, тоді стать дитини майже в 80% побачити вдається. УЗД не шкодить ні матері ні дитині.

  59. lilu on Нд, 6th Лют 2011 19:51 

    Доброго дня!скажіть будь-ласка,чи мможлива вагітність,якщо статевий акт відбувся із презервативом,у перший день після місячних,і якщо він у мене не кінчав?але одразу на наступний день були невеликі болі у животі?

  60. Лікар-консультант on Пн, 7th Лют 2011 20:28 

    Навряд чи ви вагітні. Вагітність можлива, але малоймовірна.

  61. Віка on Пн, 7th Лют 2011 20:54 

    доброго вечора,в мене проблема,30 січня я почала пити антибіотики(шкірна інфекція),а вже ввечері 31 почалися місячні, але коричневаті і тривали 3 замість 6 днів,26 січня пішла до гінеколога зробила аналізи ,лікар сказала що в мене ерозія але не сильна,і трихономонада,на що я здивувалася,бачила аналізи інших жінок і вних усіх все те саме,приписали антибіотики,поки що не пила,хочу піти ще раз зробити аналізи в іншій клініці,а останні два дні мене супроводжує біль в низу живота місячних немає,був секс з ПСА,робила 3 тести з інтервалами 3-4 дні,всі негативні.хочу зауважити що місячні в мене не регулярні через проблеми з щитовидною залозою.що це,я вагітна?чи в мене всеж таки проблеми?

  62. ира on Вт, 8th Лют 2011 16:03 

    Скажит пожалуста если два тести на беременость показали что я беремена, и меня почти постояно тошнит, то вероятность что я беремена очень большая???

  63. Дівчинка on Вт, 8th Лют 2011 19:48 

    доброго дня)скажіть будь ласка це нормально якшо після сексу спостерігаються виділення?

  64. Лікар-консультант on Ср, 9th Лют 2011 21:25 

    Це цілком нормально, після статевого акту витікає сперма, також декілька днів після статевого акту ще можуть спостерігатися незначні виділення.

  65. Лікар-консультант on Ср, 9th Лют 2011 21:25 

    Скоріш за все ви вагітні, вітаю!

  66. Лікар-консультант on Ср, 9th Лют 2011 21:27 

    Навряд чи ви вагітні, а ось ще раз здати всі аналізи та проконсультуватися з іншим лікарем не завадить.

  67. Віка on Ср, 9th Лют 2011 22:49 

    дуже вам вдячна за відповідь!

  68. ира on Ср, 9th Лют 2011 23:56 

    Дякую! але мені всьго 17 років! Що ви мені порадити робити в такій ситуації? Я не знаю як про це сказати матері, і мій парень теж не знає як про це можна сказати батькам! Може ви підскажити що мені робити?

  69. Дівчинка on Сб, 12th Лют 2011 14:33 

    скажіть будь-ласка, а побічні ефекти які дає постинор проявляються зразу ж після прийняття чи можуть навіть проявлятися черз тиждень там два???

  70. Лікар-консультант on Пн, 14th Лют 2011 17:31 

    На подібне питання вже була дана відповідь ось тут http://maima.com.ua/konsultatsiya-likarya/yak-povidomyty-blyzkyh-pro-vahitnist/ , особисто вам можу сказати – нічого не боятися і звернутися до батьків. Аборт в такому юному віці може спровокувати безпліддя в майбутньому, тому найбезпечніший та найправильніший крок з вашого боку – народити дитину!

  71. Лікар-консультант on Пн, 14th Лют 2011 19:47 

    На жаль побічна дія цього препарату може проявитися і через триваліший термін ніж місяць чи два. Якщо часто приймати постинор – він впливає на гормональний фон. Бувають випадки коли жінка вже готова народити дитину, але їй не вдається завагітніти, і явних причин для цього немає, проте згодом з’ясовується, що підлітком вона часто приймала постінор…..

  72. lyly on Вт, 15th Лют 2011 00:46 

    доброго дня!скажіть будь-ласка вмене стали важчими груди(так завжи перед місячними,але до них ще 12 днів),мисячні буди ,але дуже змаленьким виділенням,але перед тим пила антибіотикі,був понос,бігаю по 7-10 раз вдень втуалет(пісяти),погано під ранок сплю…робила тест,але він негативний.Доречі хлопець постійний,і завжди користуемся призервативом,вмене ніколи не кінчав,і після чого перевіряем!Чи можу бути я вагітна….?що зімною????(зустрічаемся 2.5 р.таке вперше!

  73. Лікар-консультант on Чт, 17th Лют 2011 22:12 

    Зміна характеру менструальних виділень могла бути спричинена саме прийомом антибіотиків, також прийом антибіотиків порушив внутрішню мікрофлору. Варто зауважити, що на фоні прийому антибіотиків може виникати не лише діарея (понос )але й кандидоз у жінок (молочниця), хвороби сечовивідної системи – цистит. Вам варто здати аналіз сечі, та за необхідності пропити загальнозміцнюючі препарати, які має назначити лікар!

    Зміни грудей – індивідуальна ознака тому не може вказувати на вагітність, а може свідчити про наближення менструації.

  74. lyly on Нд, 20th Лют 2011 12:33 

    дякую Вам!вмене 3 дня назад як вийшов камінь з нирок….болі були жахливі….!Тому і втебе були такі прояви!!!!!ДЯКУЮ ще раз!!!!!

  75. ігор on Сб, 26th Лют 2011 13:54 

    Вагітність може наступити навіть коли дівчина є незайманаю, а сперма партнера випадково потрапила на зовнішні статеві губи. це таке може бути якшо так тоді скіки процентрів людей з цим завагітнюють ??

  76. Василь on Чт, 3rd Бер 2011 20:03 

    я хлопець.Мені 18 років.В мене ще не було сексу.Вже 3 рік дрочу майже кожен день по 2-3 рази.Останім часом,я не відчуваю такого кайфу як в минулі роки.І саме головне,що мене тривожить,це те,що сперма моя змінилася,вона стала якоюсь прозорою рідиною,не такою як спочатку,вона без запаху,не є такою густою і лепкою….вона взагалі якась дуже схожа на просту водичку…з чим це повязано??Воно мені зміниться,і чи несе це за собою якусь загрозу майбутньому моєму статевому житті.

  77. Oksana on Нд, 6th Бер 2011 08:01 

    вчора я сходила в туалет(попісяти) і побачила, що сеча з кров’ю. Ходила в туалет дуже часто і в мене постійно було таке відчуття, що я хочу пісяти. На ранок стало краще, але сеча ще не зовсім чиста і я відчуваю неприємний запах. Прочитала, що на перших тижнях вагітності таке можливо. Що це може бути, підкажіть будь ласка, бо я дуже переживаю. Наперед вдячна!

  78. Лікар-консультант on Нд, 6th Бер 2011 11:27 

    Вам необхідно постаратися менше займатися онанізмом – хоча б до 2-3 разів на тиждень. Зміна сперми можлива оскільки сперматозоїди ще не встигають “зізріти”, після того як ви станете менше займатися онанізмом сперма знову стане такою як була. Онанізм часто несе психологічну загрозу, ніж фізичну. Ваш організм звикає отримувати задоволення від сукупності певних дій, і якщо він зіштовхнеться з іншими обставинами – отримати розрядку може бути тяжче.

  79. Лікар-консультант on Нд, 6th Бер 2011 11:40 

    Oksana, описані вами симптоми схожі на цистит – він часто трапляється на початку вагітності. Вам необхідно звернутися до лікаря і здати аналіз сечі – краще зразу сечу візьміть зі собою і попросіть в лабораторії щоб якнайшвидше зробили аналізи, тоді лікар зразу зможе назначити вам лікування. Зараз є досить багато ліків які можна вживати при вагітності, але оскільки вони на травах видимий ефект настає не відразу, тому необхідно якнайшвидше почати лікування. Загалом цистит не несе шкоди плоду, якщо не зволікати з його лікуванням, але тривалий запальний процес в організмі може негативно вплинути на плід в майбутньому, тому не займайтесь самолікуванням і до лікаря…

  80. Oksana on Вт, 8th Бер 2011 20:03 

    Дуже дякую за пораду! Я вже сходила до лікаря, ващ діагноз був правильним…

  81. Оксана on Ср, 9th Бер 2011 01:03 

    Доброго дня.Дуже потребую Вашої поради.Мені 19р.У мене завжди сталий цикл у 28 днів.Займаюсь лише захищеним (із презир.) коханням.Востаннє секс був в період овуляції,зновуж захищ.Наступний цикл вперше почався із затримкою в 3 дні.В 2день робила тест-негат.Місячні пройшли як завжди(кількість днів і V.).Через 10 вирішила для надійости знову тест(дует) резуль-негат.Прийшов час наступних місячних а їх немає уже 8 днів.Будь-які субєктивні ознаки вагітності чи токсикозу відсутні.Хіба що трохи збільшилась моя вага.Після останього сексу минуло 6-8 тижнів.Скажіть будь-ласка чи може вагітність так проходити.І допоможіть підібрати найкращий ком. оральний контрац.Завчасно дякую,Вам за допомогу.

  82. Лікар-консультант on Пт, 11th Бер 2011 11:12 

    Вагітність можлива але малоймовірна. Затримка менструації може бути викликаною іншими причинами – стрес, прийом ліків, зміна клімату і т. п. Підібрати контрацептиви найкраще з лікарем на прийомі. Он-лайн невдастся назначити вам контрацептиви, тому не соромтеся і зверніться до гінеколога. дуже похвально, що ви задумались над використанням контрацептивів, це значно краще, ніж небажана вагітність.

  83. Нуся on Пт, 25th Січ 2013 19:31 

    Скажіть пожалуста в мене після половогу акту пройшло вже 15днів,в мене болять груди.з однією груді виступа шось біленьке,ужасно майже дві неділі болить живіт,мене тошнить,але тесни навіть швидкі показують одну полоску,критичні дні повині бути після 28числа.на який день тести показують?

  84. Христина on Пт, 25th Січ 2013 20:10 

    Доброго дня!Я займалась незахищеним сексом 15 грудня,зразу після цього почало нудити,але через 11 днів були нормальні критичні!!а цього місяця критичних немає вже 32 дні,дуже болять соски і низ живота!я незнаю що це???і чи можу я бути вагітною?????підкажіть будьласка!!наперед дякую!

  85. Лікар-консультант on Пт, 25th Січ 2013 21:38 

    Христина, підтвердити чи спростувати вашу вагітність може УЗД. Також ви можете зробити тест на вагітність.
    Я раджу прочитати статтю “Перші ознаки вагітності”

  86. Лікар-консультант on Пт, 25th Січ 2013 22:46 

    Нуся, всі тести на вагітність діють за однаковим принципом. Вони визначають рівень гормону хоріонічний гонадотропін людини (ХГЛ) в сечі. ХГЛ – гормон, який виробляється при розвитку плаценти. У невагітних жінок він знаходиться в межах 0-5 мОД/мл. З першого тижня вагітності його концентрація підвищується.
    Тести на вагітність діляться на два типи по чутливості:
    - ті які визначають концентрацію ХГЛ від 10 мМО/мл. Такі тести можуть визначити вагітність вже на 5-10 день після запліднення.
    - ті які визначають концентрацію від 25 мМО/мл. Такі тести зазвичай дешевші, вони можуть визначити вагітність на більш пізньому терміні.
    Тести з чутливістю 10 мМО/мл можуть визначити (а можуть і не визначити) вагітність, починаючи з 5-10 дня після зачаття. Тому, робити тести раніше 10 днів після зачаття не має сенсу. Навіть високочутливий тест може не визначити вагітність до затримки, якщо рівень ХГЛ в сечі не досяг необхідного рівня.

    Підтвердити відсутність вагітності може тест, зроблений на 2 і більше день затримки менструації.

  87. Христина on Пт, 25th Січ 2013 23:13 

    Я робила тест і не один,вони всі негативні.Але симптоми всеж є…

  88. Лікар-консультант on Сб, 26th Січ 2013 00:32 

    Христина, тест на вагітність не завжди може підтвердити вагітність. У вашій сечі може бути маленька концентрація ХГЛ, тому тест і не показує вагітності.
    Я раджу звернутися вам в жіночу консультацію. Лікар-гінеколог підтвердить, або спростує ваші підозри.

  89. Галина on Ср, 30th Січ 2013 18:08 

    Скажіть будь-ласка!
    у нас з чоловіком порвавсь презерватив,він цього не відчув!після цього я побігла у ванну,прийняла душ,і зробила клізму з лимонною кислотою!зараз тільки 5 день,тест ще не робила,але уже на другий день сеча була з кровю,нічо не болить,але буваю білі виділення!скажіть чи можу буду вагітна*?

  90. Лікар-консультант on Ср, 30th Січ 2013 23:04 

    Галина, звичайно вагітність можлива. Вашу вагітність може підтвердити тест зроблений на 3 день затримки. На рахунок “клізми з лимонною кислотою”, то хочу вас розчарувати, цей метод не має ніякого відношення до контрацепції. Під тиском води сперма ще швидше рухається до шийки матки і тому ймовірність завагітніти збільшується. Звичайно кисле середовище згубне для сперматозоїдів, так що ефективність даного методу здасться обґрунтованою. Але тільки на перший погляд. Він може виявитися результативним, якщо скористатися ним буквально в перші хвилини після коїтусу. Але й тоді не можна гарантувати 100% безпеку.
    До «побічних» явищ цього методу відноситься ризик порушити природну флору піхви і «заробити» інфекцію. Крім того, якщо переборщити з кислотою, то нешкідливий розчин перетворитися на небезпечний – він просто обпалить ніжну шкіру делікатної зони.

    Тому раджу вам поговорити з чоловіком про інші методи контрацепції. У розділі “Протизаплідні засоби” ви знайдете статті, які допоможуть вам більше взнати про контрацепцію і можливо допоможуть вам вибрати той метод, який підійде вам. Також порадьтеся з лікарем гінекологом.

  91. Наталя on Ср, 30th Січ 2013 23:38 

    Добрий вечір,скажіть якщо я випила постинор один раз,я зможу потім завагітніти???

  92. Лікар-консультант on Чт, 31st Січ 2013 10:35 

    Наталя, Постинор застосовується тільки в екстрених випадках. Це препарат з експериментально підібраним дозуванням діючої речовини, що дозволяє попередити небажану вагітність. Якщо таблетки застосовуються після незахищеного статевого акту у відповідності з інструкцією, в більшості випадків вдається попередити небажану вагітність.

    Якщо після застосування таблетки Постинор відбувається статевий акт без протизаплідних заходів, то захисний ефект таблетки на нього вже не поширюється.

    Протизаплідна пігулка, яка застосовувана в екстрених випадках, не є препаратом регулярної контрацепції, тому прийом такої таблетки допускається тільки в дуже рідкісних, “ексклюзивних” випадках. Не допускається застосування Постинора щомісяця. Тому при застосуванні Постинора, безумовно, необхідно проконсультуватися зі своїм лікарем, який з методів регулярної контрацепції Вам найбільш підходить. У цьому можуть допомогти лікарі жіночої консультації, а також кабінетів і центрів планування сім’ї.

    Протизаплідні таблетки, які застосовуються в екстрених випадках, не попереджають захворювання, що передаються статевим шляхом. При підозрі на інфікування СНІДом або іншим венеричним захворюванням під час статевого акту, негайно звертайтеся до лікаря.

  93. Юлія on Сб, 2nd Лют 2013 01:21 

    Ми з моїм хлопцем займались не захищеним сексом.Але в мене болить знизу в животі і великі болі в спині.Я зробила тест аж через 1,5(півтора)місяця він показав негативний результат чи не пізно я зробила тест,чи показав він правильо після скількох тижнів.Але місячні ідуть регулярно вже 2 місяць і без порушень.Чи можу я бути вагітною при таких ознаках?

  94. Лікар-консультант on Сб, 2nd Лют 2013 10:42 

    Добрий день, Юлія!

    Швидше за все ти не вагітна, тому раджу тобі звернутися до лікаря. Оскільки симптоми які ти перелічила можуть свідчити про запальні процеси, інфекції або інші проблеми зі здоров’ям. Провівши огляд і зробивши аналізи лікар точно визначить причини твого поганого самопочуття.

    Також я раджу тобі прочитати деякі статті, на нашому сайті, можливо вони допоможуть тобі більше взнати про статеве життя, вагітність і протизаплідні засоби : “Перші ознаки вагітності”, “Тест на вагітність”, “Гігієна статевого життя. Правила особистої гігієни”, “Види протизаплідних засобів”, “Венеричні захворювання”.

  95. Віта on Вт, 5th Лют 2013 10:20 

    Не захищений статевий акт відбувся на 4-5 день після початку місячних, на наступний день випила постинор, чи уникну я вагітності цим???? Цикл не регулярний, тому не знаю коли чекати овуляції. На жаль, вийшло так, що постинор я пила і минулого місяця, що мені тепер можна очікувати, які наслідки, і чи подіє він тепер????

  96. Лікар-консультант on Вт, 5th Лют 2013 11:30 

    Добрий день, Віта!

    Відповідь на ваше запитання ось в цій статті “Постинор – застосовувати дуже обережно!”.

  97. Людмила on Пт, 8th Лют 2013 00:12 

    Доброго дня! У мене виникла проблема. Місячні затримались на 8 днів, купила тести показує дві полоски, (одна з них не дуже чітка) і на слідуючий день почались місячні. Що це може бути? На шо надіятись?

  98. Лікар-консультант on Пт, 8th Лют 2013 10:26 

    Добрий день, Людмила!

    Прочитайте нашу статтю “Причини появи місячних на ранніх термінах вагітності”, а також “Рясні місячні після затримки – бігом до лікаря!”.

    В цих статтях ви знайдете відповіді на свої запитання.

  99. Оксана on Пт, 8th Лют 2013 21:23 

    Доброго дня! Ми з чоловіком стараємся вже 4-й місяць завагітніти і все ніяк, і у лікаря я була цілком здорова. Підкажіть найефективніший метод! Цикл 28 дн. Стараємся з 10-14 день.

  100. Лікар-консультант on Нд, 10th Лют 2013 12:40 

    Добрий день, Оксана!
    Прочитайте статтю “Як cкоріше завагітніти”.
    А також раджу здати вашому чоловіку спермограму.

  101. Марія on Пт, 15th Лют 2013 14:54 

    Доброго дня!
    ми з чоловіком займалися любовю на другий день місячних, виділення були незначні чи можна завагітніти?він сказав шо зробив дитину! Після того вже як тиждень мені погано тошнить! Але я ще лікуюсь у лікаря маммолога і приймаю ліки! мені ще гірше стало останньго цього тижня болі у животі низом). Можливо таке шо я вагітна і організм так реагує на ліки? І як я неприймала ліки мені трішки краще було))) Що мені робити? Дякую

  102. Віта on Пт, 15th Лют 2013 16:01 

    Доброго дня. Я хотіла вас запитати, на 7 день менструації я позбавилась цноти, спочатку мій партнер використовував презерватив, потім прийняв ванну, і ми з ним займалися далі коханням вже без презерватива, в нього відбулося сімєвиверження прямо на статеві губи , в мене відчутний дисконфорт в животі. ЧИ МОЖЛИВА ВАГІТНІСТЬ, І КОЛИ МОЖНА ЗВИРНУТИСЯ ДО ГІНЕКОЛОГА, щоб її не було? Я дуже хвилююся дайте будласка відповідь.

  103. Лікар-консультант on Сб, 16th Лют 2013 10:38 

    Добрий день, Марія!
    Вагітність можлива та малоймовірна. Вагітність можна буде діагностувати після 7 днів затримки.
    Тошнота і біль в низу живота можуть бути побічною дією ліків, які ви приймаєте. Проконсультуйтеся з лікуючим лікарем. А також на час лікування користуйтеся контрацепцією.

  104. Лікар-консультант on Сб, 16th Лют 2013 10:39 

    Добрий день, Віта!
    Вагітність можлива але малоймовірна. Дискомфорт може бети викликаний зміною мікрофлори, після початку статевого життя. Часто у жінок які починають статеве життя або змінюють партнера розвивається цистит. Тому зверніться до сімейного лікаря, та здайте аналіз сечі щоб виключити розвиток циститу.
    Вагітність найвірогідніше можна буде діагностувати після 7 днів затримки менструації.

  105. Оксана on Сб, 16th Лют 2013 17:54 

    Добрий день!!скажіть будь-ласка.у мене затримка 12 день,робила багато тестів усі негативні!!в чому може бути причина,ніяких симптом не відчуваю,окрім того ,що живіть болить як на місячні!

  106. Лікар-консультант on Сб, 16th Лют 2013 21:30 

    Добрий день, Оксана!

    Затримка місячних не обов’язково свідчить про вагітність. Це можуть бути гінекологічні захворювання, або гормональні збої. А також можлива позаматкова вагітність. Раджу звернутися до лікаря і зробити УЗД, якщо це вагітність або позаматкова вагітність лікар її побачить.

  107. Дама on Сб, 16th Лют 2013 22:09 

    Доброго дня. У мене 16.02.2013 року був незахищений статевий акт ( презерватив сповз). Перший день останніх місячних був 04.02.2013 року. Тобто, з 16.02 це вже “небезпечні” дні. Через годину після НСА випила одну таблетку Постинору. через 12 год ще одну. Питання: Чи може бути ефективним даний препарат в моєму випадку? Коли можна очікувати настання критичних днів? Якщо вагітність все ж настане чи не зашкодить цей препарат плоду?????

  108. Лікар-консультант on Нд, 17th Лют 2013 12:33 

    Добрий день, Дама!
    Постинор – це засіб екстреної контрацепції, тому вживати його потрібно дуже обережно. Прочитайте ось цю статтю “Постинор – застосовувати дуже обережно!”.
    На рахунок вагітності, то вона можлива, але малоймовірна. Та якщо запліднення все ж відбулося то ви дізнаєтеся про це на 7 день після затримки місячних.

  109. Igor on Нд, 17th Лют 2013 18:35 

    Доброго дня. Скажіть будь-ласка в мене з дівчиною був секс 14лютого(місячні в неї були 25січня) і лопнув презерватив але я не кінчав і я зразу витягнув.Яка імовірність того,що вона вагітна?

  110. Лікар-консультант on Пн, 18th Лют 2013 10:27 

    Добрий день, Igor!

    Ймовірність того, що ваша дівчина вагітна дуже маленька. Якщо запліднення відбулося, то вона зможе про це взнати на сьомий день затримки місячних.

  111. Ніколь on Чт, 28th Лют 2013 00:36 

    Доброго вечора! У мене в останній день місячних був статевий акт і презерватив під час другого разу залишився у вагіні. Я сходила в туалет, він вийшов. Через два тиждні у мене знову був секс, після якого на презервативі була невелика кількість крові. Зараз я постійно відчуваю важкість у шлунку. Скажіть, будь ласка, яка можливість у мене бути вагітною? І коли я можу дізнатися вагітна чи ні , якщо до початку місячних приблизно тиждень?

  112. ксеня on Чт, 28th Лют 2013 23:32 

    Скажіть будь ласка статевий акт був на 7, 12 та 13 день 26 денного циклу… Наступні місячні розпочались на тиждень раніше що зазвичай на три чотири дні, але вони були незвичайні..Тобто без болісні і на третій день з шести вони закінчілися і два дні була коричнева мазня. Почало колоти в желудку та болить низ живота.Яка ймовіірність завагітніти? Наперед дуже вдячна за відповідь *

  113. Наталія on Пн, 4th Бер 2013 01:06 

    Підкажіть, будь-ласка, чи можу я бути вагітною, якщо цілий місяць займалась сексом, щоб завагітніть. Була затримка 7 днів, боліли груди. Проте, тест показав негативний результат і почались місячні. Чи є шанси, що я вагітна?

  114. Консультант on Пн, 4th Бер 2013 10:41 

    Добрий день, Ніколь!

    Вагітність можлива, але малоймовірна. Прочитайте ось цю статтю “Перші ознаки вагітності”.

  115. Консультант on Пн, 4th Бер 2013 11:18 

    Ксеня, вагітність можлива, але малоймовірна.

  116. Консультант on Пн, 4th Бер 2013 11:53 

    Наталія, вагітність можлива, хоча малоймовірна. Прочитайте ці статті, можливо вони вам допоможуть: “Народження дитини повинно бути за планом”, “Підготовка до зачаття. Як народити здорову дитину?”.

  117. Марія on Пн, 4th Бер 2013 21:53 

    Добрий вечір!Скажіть будь ласка чи можливо завагатніти якщо я не знаймана а хлопець не кінчав а ли ше доторкнувся до мого статевого органу??і після того на п”ятий день у мене раз виділилася коричнева слизь!

  118. Консультант on Чт, 7th Бер 2013 10:06 

    Марія, вагітність малоймовірна. Та причинами виділення коричневого слизу можуть бути:
    - дефлорація або частковий розрив цноти;
    - інфекції;
    - нерегулярні місячні;
    Причин багато, тому раджу звернутися до лікаря-гінеколога. І надалі раджу, щоб ваш партнер користувався презервативом, це захистить вас не тільки від небажаної вагітності, але і хвороб які передаються статевим шляхом.

  119. Валерій on Нд, 10th Бер 2013 21:30 

    Доброго вечора,чи можливо, що на протязі 2-х з половиною місяців в дівчини не бути місячних? Чи може це свідчити про те що вона вагітна? Як довго може тривати затримка в місячних? Дякую.

  120. Консультант on Пн, 11th Бер 2013 10:55 

    Добрий день,Валерій!

    Затримка місячних вказує на серйозні збої в організмі жінки (якщо це не вагітність).

    Ви не перший хто задає нам це питання, тому я написали статтю “Причини затримки місячних”. Вона допоможе розібратися в причинах затримки місячних.

Повідомте нам, що ви думаєте ...
ну і, якщо ви хочете щоб Ваш коментар був з аватаром, перейдіть за посиланням щоб отримати Аватар!

Ви маєте Увійти в систему щоб залишити коментар.

Онлайн журнал для дівчат