Прикорм з банки чи готуємо самі?

Написала:  
Представленно в рубриці: Доросла їжа

Прикорм з банки чи готуємо самі?

Дуже відповідальна тема введення прикорму немовляті, яка викликає безліч питань. Одне з них, прикорм готувати самим або годувати з банки? Зауважимо відразу, що кожна мама вирішує це сама, а ми, як звичайно, підкажемо аргументи для прийняття рішення.

Прикорм баночним харчуванням: аргументи за

1. Харчування з баночки пройшло необхідні рівні контролю і є якісним для введення першого прикорму дитині. Це перевірено багатьма дітьми та їх мамами.

2. Банкове харчування дуже добре подрібнене.  Самостійно так не розітреш навіть блендером (особливо м’ясо).

3. Банкове харчування економить час і сили мами.

4. На початку, коли ще немає досвіду в приготуванні прикорму дитині, то легше використовувати банкове харчування.

Прикорм баночним харчуванням: аргументи проти

1. Мама використовує для приготування пюре найкращі інгредієнти (видаляє м’якоть з насінням з кабачка, м’ясо-вирізка, а яблука без «бочків»). У промислових масштабах настільки ретельно не відстежиш за декількома тоннами продукції.

2. Банкове харчування набагато дорожче, ніж готувати самій.

3. Банки – це, все-таки консерви. Ви ж самі консерви цілими днями не їсте?

4. У банкових пюре часто присутні непотрібні інгредієнти, наприклад, крохмаль, пектин. Та й води в банках достатньо. Адже ми годуємо дитину банкою, розраховуючи, що ми дали 100 гр. м’яса, 150 гр. яблука. За фактом, набагато менше. Або ж дитині доведеться з’їсти пару баночок м’яса з крохмалем, щоб спожити денну норму м’яса.

Прикорм готуємо самі: аргументи за

Власне, аргументи за і проти – це плюси і мінуси баночного харчування, тільки навпаки. І все ж:

1. Тільки добірні інгредієнти. Найкраще зі свого городу або від знайомих бабульок.

2. Консистенцію, ступінь подрібнення, смак можна проконтролювати і змінити в процесі приготування.

3. Виходить дешевше.

4. Натуральний смак нормальної свіжоприготованої їжі.

  Прикорм готуємо самі: аргументи проти

1. Немає гарантії того, що ви готуєте самі з м’яса, що не напхане антибіотиками, і з овочів, що не оброблені хімікатами. Купуючи продукцію на ринку, ви не можете бути впевнені в якості продукції. Відповідальності ніхто не несе.

2. Приготування 100 грам прикорму вимагає праці стільки ж, скільки і приготування каструлі супу, наприклад. Віднімає час, який можна було б провести з дитиною.

Висновки: прикорм починаємо з банок, потім готуємо самі!

Спираючись на особистий досвід і досвід інших мам, можу сказати, що введення прикорму варто почати з баночного харчування, а пізніше, коли продукт вже введений, пробувати приготувати його самій. Адже спочатку дитині головне прищепити смак продукту, а не фокусуватися на тому, якісний прикорм ви йому даєте чи ні. Нехай краще буде банкове – воно перевірено. Коли шлуночок малюка зміцніє, почнете вводити йому прикорм свого приготування. Зрештою, не будете ж ви його вічно годувати з банок? А ще одні діти сприймають тільки банкове харчування на першому році життя, а інші – тільки приготоване своїми руками. Так що дитина вам підкаже!

Коментарі

Повідомте нам, що ви думаєте ...
ну і, якщо ви хочете щоб Ваш коментар був з аватаром, перейдіть за посиланням щоб отримати Аватар!

Ви маєте Увійти в систему щоб залишити коментар.